vrijdag 17 oktober 2014

Dag 1 van ons jungle avontuur!

Wat ik gisteren vergeten was te vertellen is dat we ons weer helemaal thuis voelen. We hebben alweer een paar oh ja momenten gehad. Bijvoorbeeld dat we een attractie zijn en mensen soms zelfs ongegeneerd zitten te staren, dat iedereen zo klein is en wij dus heel groot. Maar het grootste oh ja moment hadden we bij het hoesten, roggelen, neus ophalen etc... Echt te smerig voor woorden!!
Maar toch is het weer fijn in Maleisië te zijn.

Na een heerlijke nacht in hotel Horizon werden we na het ontbijt om 09.00 opgehaald door onze chauffeur die ons naar Poring ging brengen. Onderweg genoeg tekst en uitleg over waar we allemaal langs reden en na een kleine toeristische tussenstop met uitzicht op de Kota Kinabalu (hoogste berg hier van 4 km hoog) werden we na ruim tweeënhalf uur afgezet in Poring.

De koffers konden we achterlaten in het kantoortje en wij hadden drie uur de tijd in de hotspring. Hier zijn verschillende baden en zwembaden waar je gebruik van kan maken met speciaal mineraal water. Ondanks de warmte hadden we niet zoveel zin in de baden en wij zijn dus voor de Canopy Walk gegaan. 
Het grappige is dat je bij het begin entree betaalt en dat je daarna zelfs voor ieder ding apart nog eens entree moet betalen. Nu is dat hier niet zo heel veel, maar toch. Zelf per camera of telefoon werd er een bedrag gerekend.
Maar we hebben ons daar wel drie uur vermaakt hoor. De Canopy Walk was leuk maar niet bijzonder, er was ook nog een grote bijzonder bloem te zien, dus na weer extra te hebben betaald konden we die mooie bloem zien. 
We lagen helemaal in een deuk, het was maar een bloem en als we een beetje met onze camera hadden ingezoomd hadden we hem waarschijnlijk ook op de foto gehad vanaf het pad.
We zijn ook nog naar een waterval gelopen, hier waren de locals heerlijk met hun kleren aan aan het zwemmen en waren ze een heerlijke bbq aan het op stoken. Na deze luchten hadden we toch wel honger gekregen en hebben we een late lunch genoten.

Hierna was het tijd om terug te gaan naar het kantoortje, hier stond Moonz op ons te wachten om ons mee de jungle in te nemen. Eerst werden er nog dekens en leechsock (bloedzuigersokken) uitgedeeld en nadat we die aangetrokken hadden gingen we met een jong Nederlands stel op pad.

Na een Hike van ongeveer een half uur kwamen we aan op plaats van bestemming, lekker dorstig en flink bezweet, heerlijk hoor dat regenwoud. Moonz was een echte gastheer en liet ons trots alle slaapplaatsen zien en de sanitaire faciliteiten. Ik bekeek alles eens bedenkelijk en na enig overleg met Redmer besloten we de Honeymoon Suite als slaapplaats te kiezen. Zo leuk, lekker afgelegen, kerstverlichting boven je bed, ja ik kreeg er steeds meer zin in!


We konden ons even opfrissen en rond 19.30 zou het eten worden opgediend. Nou een douche zou wel even lekker zij ja, we waren echt kleddernat van het zweet, dus op naar de douches.


De douche was een stuk bamboe met gaatjes erin en daar kwam heerlijk koud water uit, oh ja en je had een stuk zeil als deur. Nou Claudia had het al snel gezien, een beetje poedelen en ik was klaar, mooi dat ik daar niet in mijn blote niksie ging staan. Dan maar wat meer deo :-)

Het toilet was ook zo'n leuke....


Meer hoef ik niet te zeggen toch!!!

's Avonds hebben we gezellig met een Australisch stel, een Italiaan en jonge meid uit Denemarken zitten kletsen. Ook was er lekker gekookt, dus met een volle buik gingen we met zijn vijven nog een nachtwandeling maken om dieren te spotten. 


We hebben wel iets gezien, maar niet veel. Deze kikker en een hele mooie grote vlinder was eigenlijk het leukst de rest waren alleen maar spinnen!!

Na de nachtwandeling nog een klein beetje gedronken, niet te veel want dan moet je weer naar dat toilet en toen dan toch maar richting die Honeymoon Suite!! Echt zo romantisch, lange broek aan, sokken aan, t-shirt met lange mouw aan, jas aan....echt....wat doe ik hier???

Slaap lekker hoop ik!!

2 opmerkingen:

  1. Wat jammer dat de nachtwandeling iets tegenviel. Spinnen lijkt me juist het laatste wat je wilt zien vlak voordat je naar bed gaat. En zoals jij gaat slapen.......whahahahahahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sexy hoor... die groene hulzen om de benen heen,,, maar beter als bloedzuigers om je heen xx Britjuuu. xx lees met plezier jullie blog.... wc iets voor de tuin .. ideetjuuuuuu hahahahhahahaha

    BeantwoordenVerwijderen