zaterdag 18 oktober 2014

Dag 2 van ons jungle avontuur!

Vanmorgen werden we wakker van de oerwoud geluiden en het licht. Het is de hele nacht een kakofonie aan geluid geweest, we hebben dus ook niet zo goed geslapen, of ligt dat aan het overheerlijke matras? Het eerste wat ik aan Redmer vroeg was...wil je hier echt nog een nacht slapen?? Alhoewel het uitzicht super is!!


Maar na enig overleg besloten we dat het geen ramp was, we hadden al betaald en met de club aanwezige mensen was het best gezellig. Oke...leuk....we blijven nog een nachtje!!

Na een stevig ontbijt, lees pap, toast en nasi begonnen we weer aan de Hike van een half uur. Vandaag gaan we door de grotten klimmen en klauteren en we gaan tuben (op een band door de rivier).
We hebben er zin in en gaan lekker op pad. Aangekomen bij het kantoor sluit zich nog een stel bij ons aan, hij is Amerikaans en zij komt uit Maleisiƫ.

Dus met zijn zessen en gids richting grotten. Om er te komen was nog wel een dingetje, we hadden het idee dat de twee man begeleiding hun eigen weg aan het maken waren met kapmes richting grot. We moesten flink klimmen en klauteren, maar uiteindelijk waren we er.
Deze grotten zijn niet standaard zoals wij grotten kennen, maar deze groten zijn eigenlijk grote stenen die over elkaar zijn gevallen en zo voor een bijzondere omgeving hebben gezorgd.

Ik moet zeggen het was super, maar het was ook afzien, het was eigenlijk een Men of Steel run in het kwadraat. Na drie uur lang geploeterd, geklommen, gekropen en gegleden te hebben zat het erop en kwamen we wederom drijfnat van het zweet, enorm vies en onder de muggenbulten aan op plaats van bestemming. Ik zag bij mezelf alweer de nodige blauwe plekken ontstaan, Redmer heeft er twee flinke schaafwonden op zijn onderbeen aan over gehouden (hij gleed/viel van een rots) en de andere deelnemers hadden ook verschillende plekken en wondjes.

Als je dit zo leest dan denk je misschien hoe kan dat nou leuk zijn, maar het was echt waanzinnig. Het was onderweg zo mooi en als je dan bedenkt dat de Japanners zich daar schuil hielden tijdens de oorlog, zo raar!!

Hierna gingen we tuben, hier hadden we allemaal enorm veel zin in, want iedereen was vies en bezweet. Dus hup badkleding aan en plonsen maar. Over het tuben kan ik best kort zijn, er was niet genoeg water dus we hebben meer gelopen dan getubed, helaas!! De verkoeling was heerlijk en de bbq erna ook, maar van tuben was geen sprake.

Hierna gingen we weer terug richting jungle om in een half uur naar boven te klimmen, we waren weer thuis ;-))

We hebben 's avonds gezellig met andere mensen zitten kletsen en zijn op tijd naar bed gegaan. Het hoosde enorm, maar dan slaap je juist lekker toch!?

Moe maar voldaan duiken wij voor de laatste keer in onze Honeymoon Suite!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten